Recept

Čokoládo-kávové cupcakes s čokoládovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64468
Kategorie: Cupcake

Ingredience

Uvařená káva do těsta
1 polévková lžíce Gold Instantní káva
230 ml Voda pitná
Těsto
150 g Čokoláda 70% kakao
370 g Cukr krupice
60 g Kakao - prášek
240 ml Mléko acidofilní
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
210 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vejce slepičí
Čokoládový krém
180 g Čokoláda 70% kakao
540 g Cukr moučkový
300 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
Na ozdobu
24 ks Višně kandované

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,578 kcal
Kilojoule 6 603kJ
91% Sacharidy 327 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 39 mg
11% Bílkoviny 6 g

Čokoládo-kávové cupcakes s čokoládovým krémem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 160°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Do jedné mísy si nastrouháme kvalitní čokoládu, přidáme k ní prosátou hladkou mouku s jedlou sodou, krupicový cukr a kvalitní kakao. Směs důkladně promícháme.

2

Uvaříme si silnou kávu: do hrnečku dáme 1 plnou lžíci instantní kávy a zalijeme ji 230ml vroucí vody, kávu dobře rozmícháme.

3

Do druhé mísy nalijeme plnotučné acidofilní mléko, přidáme do něj 3-4 čerstvá vejce (podle velikosti), vychladlou kávu, vanilkový extrakt, slunečnicový olej a směs dobře vyšleháme. Šleháme ji přibližně 8 minut.

4

Do smíchané sypké směsi budeme postupně přidávat vyšlehanou polotekutou směs a ručním el. šlehačem vyšleháme lehké, nadýchané těsto, které si přelijeme do nádoby s hubičkou – je to praktické, když těstem budeme plnit košíčky, protože pak nemusíme těsto do košíčků dávat lžicí.

5

Košíčky naplníme do 2/3 a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je 20-25 minut. Upečené těsto by mělo být na dotek pružné, můžeme do něj ještě zapíchnout párátko – když bude suché, košíčky jsou upečené. Formu vyjmeme z trouby a necháme košíčky vychladnout. Po chvilce košíčky z formy opatrně vyjmeme a odložíme je na vál.

6

V horké vodní lázni si připravíme čokoládový krém: misku posadíme na síto, které je ponořené do hrnce s mírně vroucí vodou. Do misky nalámeme čokoládu a necháme ji pomalu rozpustit.

7

V druhé míse si vyšleháme el. ručním šlehačem změklé máslo do světlé pěny, ktero vyšleháme asi za 4-5 minut. Postupně do másla budeme přidávat prosátý moučkový cukr a po lžicích smetanu. Tuto směs budeme šlehat dalších 5 minut. Pak do krému budeme pomalu, za stálého šlehání,

8

přilévat rozpuštěnou čokoládu. Šlehat budeme ještě 2-4 minuty do doby, až krém bude mít hladkou konzistenci a krásně hnědou barvu. Krém dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou. Vychladlé košíčky ozdobíme krémem, na špičky krému posadíme kandovanou višně. Košíčky poklademe na tác a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept