Vanilkový krém z čerstvého krémového sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkový krém z čerstvého krémového sýru
Vanilkový krém z čerstvého krémového sýru
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64469 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
Sýrový krém | |
---|---|
150 g | Cukr moučkový |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl mořská |
240 g | Sýr Lučina - termizovaný |
1 ks | Vanilkový lusk |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 0,4mg |
Vláknina | 5,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sůl mořská, Sýr Lučina - termizovaný, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkový krém z čerstvého krémového sýru postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si krém z čerstvého krémového sýru: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr, do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka, čerstvý krémový sýr, špetku soli, špetku zázvoru a ručním elektrickým šlehačem směs šleháme asi 1-2 minuty do doby, až se vše krásně spojí. Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr.(Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný. Vložíme ho do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou a hned ho použijeme. |
Poznámka
Pozn.: krém z čerstvého sýra je nejchutnější hned čerstvý, doporučujeme ho připravit těsně před upotřebením. Krémem zdobíme různé dezerty, košíčky, cupcakes apod.