Tagliatelle s kuřecími játry a smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s kuřecími játry a smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6447 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
300 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
375 g | Těstoviny Tagliatelle |
2 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 458,7mg |
Draslík | 274,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s kuřecími játry a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím očistíme játra, nakrájíme na plátky. |
3 | Ve velké pánvi rozpálíme olej a při nízké teplotě orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme játra a 2-3min je osmahneme. Odstavíme, zalijeme smetanou, vmícháme nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce a odstavíme. |
4 | Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem, dozdobíme pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Hrubě mletá hořčice je variantou dijonské hořčice s bílým vínem.