Recept

Ohnivé cupcakes se sýrovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64470
Kategorie: Cupcake

Ingredience

Těsto
250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao - prášek
270 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mléko - podmáslí
240 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kávová lžička Ocet jablečný
0,5 kávová lžička Potravinářská barva
0,8 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí
Sýrový krém
150 g Cukr moučkový
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl mořská
240 g Sýr Lučina - termizovaný
1 ks Vanilkový lusk
50 g Višně kandované
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 169kJ
7% Sacharidy 26 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 41 mg
6% Bílkoviny 4 g

Ohnivé cupcakes se sýrovým krémem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Můžeme použít 2 formy pro 12kusů mufin.

2

Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku a přimícháme do ní kakao, všechna vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, cukr, na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí, přibližně 1-2 minuty.

3

Za stálého šlehání přidáme ještě 3-4 lžíce podmáslí, do kterého jsme si zamíchali červené cukrářské barvivo. Vše šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám suroviny spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Do sklenice si dáme 1.5 lžičky jablečného octa, přidáme do něj necelou lžičku jedlé sody, zamícháme a jakmile soda z octem začne reagovat vmícháme ji zlehka do těsta a zlehka prošleháme.

4

Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.

5

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout.

6

Připravíme si krém z čerstvého krémového sýru: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr, do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka, čerstvý krémový sýr, špetku soli, špetku zázvoru a ručním elektrickým šlehačem směs šleháme asi 1-2 minuty do doby, až se vše krásně spojí. Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr. (Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný. Vložíme ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou hubičkou. Vychladlé košíčky ozdobíme krémem, ozdobíme je višněmi, poklademe na tác a můžeme podávat. Dobrou chuť.

7

Pozn.: krém z čerstvého sýra je nejchutnější hned čerstvý, doporučujeme ho připravit těsně před servírováním košíčků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept