Ohnivé cupcakes se sýrovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ohnivé cupcakes se sýrovým krémem
Ohnivé cupcakes se sýrovým krémem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64470 |
Kategorie: | Cupcake |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
250 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
270 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko - podmáslí |
240 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 kávová lžička | Ocet jablečný |
0,5 kávová lžička | Potravinářská barva |
0,8 kávová lžička | Soda jedlá |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 ks | Vejce slepičí |
Sýrový krém | |
150 g | Cukr moučkový |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl mořská |
240 g | Sýr Lučina - termizovaný |
1 ks | Vanilkový lusk |
50 g | Višně kandované |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 61,9mg |
Draslík | 16,9mg |
Vláknina | 773,5mg |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Ocet jablečný, Soda jedlá, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk, Máslo čerstvé, Sůl mořská, Sýr Lučina - termizovaný, Vanilkový lusk, Višně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ohnivé cupcakes se sýrovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Můžeme použít 2 formy pro 12kusů mufin. |
2 | Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku a přimícháme do ní kakao, všechna vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, cukr, na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí, přibližně 1-2 minuty. |
3 | Za stálého šlehání přidáme ještě 3-4 lžíce podmáslí, do kterého jsme si zamíchali červené cukrářské barvivo. Vše šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám suroviny spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Do sklenice si dáme 1.5 lžičky jablečného octa, přidáme do něj necelou lžičku jedlé sody, zamícháme a jakmile soda z octem začne reagovat vmícháme ji zlehka do těsta a zlehka prošleháme. |
4 | Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3. |
5 | Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout. |
6 | Připravíme si krém z čerstvého krémového sýru: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr, do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka, čerstvý krémový sýr, špetku soli, špetku zázvoru a ručním elektrickým šlehačem směs šleháme asi 1-2 minuty do doby, až se vše krásně spojí. Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr. (Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný. Vložíme ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou hubičkou. Vychladlé košíčky ozdobíme krémem, ozdobíme je višněmi, poklademe na tác a můžeme podávat. Dobrou chuť. |
7 | Pozn.: krém z čerstvého sýra je nejchutnější hned čerstvý, doporučujeme ho připravit těsně před servírováním košíčků. |