Nadýchané vanilkové pusinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadýchané vanilkové pusinky
Nadýchané vanilkové pusinky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64472 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Suroviny | |
---|---|
250 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 22,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Nadýchané vanilkové pusinky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si předehřejeme troubu na 165°C. Pečící plechy vyložíme pečícím papírem. |
2 | Čerstvá vejce s pokojovou teplotou rozklepneme a pečlivě oddělíme bílky a žloutky zvlášť. Žloutky si odložíme do sklenice s víčkem a odložíme je do lednice, pro přípravu jiného receptu. |
3 | Bílky dáme do čisté mísy, přidáme k nim špetku soli a ručním elektrickým šlehačem je vyšlháme na na sníh s pevnou konzistencí. Poté přidáme do bílku vanilkový extrakt. Za stálého šlehání budeme po lžicích přidávat jemný krupicový cukr, ten přidáme vždy, když se na sněhu začnou tvořit špičky a při promnutí mezi prsty je cukr rozpuštěný. |
4 | Pečící papír v rozích plechů přichytíme, aby se nenadzdvihoval. Do rohu plechů pod papír dáme po kapičce sněhu a papír přitiskneme k plechu. |
5 | Sníh dáme do cukrářského sáčku s větší ozdobnou hubičkou. Na každý plech nastříkáme 6 kopečků ve velikosti tenisových míčků. Plechy se sněhem vložíme do předehřáté trouby, teplotu hned snížíme na 150°C, budeme pomalu péct asi 40 minut. Po upečení, troubu vypneme, pusinky necháme vychladnout v pootevřené troubě. |
6 | Upečené pusinky budou mít slabě narůžovělý nádech a měly by být z vrchu křupavé. |