Jednoduchý recept

Skvělá žužu poleva z bílků

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64473

Ingredience

260 g Cukr krupice
7 polévková lžíce Sirup Golden
1 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vaječný bílek slepičí
0,5 kávová lžička Ztužovač šlehačky
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 425kJ
7% Sacharidy 25 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 36 mg
3% Bílkoviny 1 g

Skvělá žužu poleva z bílků postup přípravy receptu:

1

Hrnec do poloviny naplněný vodou postavíme na plotnu a pomalu vodu přivedeme k varu. Voda by měla mírně probublávat.

2

Do mísy dáme čestvé bílky, přidáme cukr, sirup, ztužovač šlehačky. Vše promícháme, mísu posadíme na hrnec s bublající vodou (mísa se nesmí dotýkat hladiny). Ručním šlehačem bílkovou směs vyšleháme do pevného sněhu, šleháme ji asi 5 minut. Jakmile bílkový sníh tvoří špičky a promnutím v prstech zjistíme, že cukr je rozpuštěný, mísu odložíme z hrnce s vodou.

3

Do sněhu přimícháme vanilkový extrakt a polevu budeme ještě šlehat asi 1 minutu, až bude lehká a nadýchaná. Poté ji hned použijeme.

Poznámka

Pokud bychom chtěli žužu polevu použít později, vydrží nám v chladničce pouze 2 dny. Před použitím ji necháme v pokojové teplotě asi 15 minut. Pokud budeme chtít jinou příchut žužu polevy, můžeme použít jiný sirup, např malinový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept