Dušené hovězí s kapiemi a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí s kapiemi a smetanou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 6448 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
600 g | Hovězí maso přední |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Olej stolní |
6 ks | Paprika sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 133,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 245,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Olej stolní, Paprika sterilovaná, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené hovězí s kapiemi a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a nakrájíme na kostky jako na guláš. |
2 | Vložíme je do horkého oleje, opečeme, osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec přidáme nakrájenou kapii, zahustíme smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme. |
4 | Podáváme s rýží, knedlíkem nebo s těstovinami. |