Tlačenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tlačenka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64480 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Majoránka |
3 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
2 kg | Vepřové koleno |
2 ks | Vepřové nožičky |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 264,4mg |
Draslík | 375,8mg |
Vláknina | 880,4mg |
Vitamín A | 31,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Majoránka, Nové koření celé, Sůl, Vepřová plec, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tlačenka postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat 2 nohavice na tlačenku. |
2 | Všechno maso očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme s 0,5 lžičkou soli. |
3 | Do hrnce vložíme plecko, zalijeme 0,5 l vody a vaříme doměkka. Poté necháme ve vývaru vychladnout. |
4 | Koleno a nožičky vložíme do tlakového hrnce, přilijeme 1,5 l vody, přidáme koření, vyjma majoránky a sůl a zhruba 40 minut vaříme. Poté zkusíme, zda je maso měkké a necháme ve vývaru zchladnout. |
5 | Kůži z kolene a nožiček umeleme najemno. Maso z kolene obereme a nakrájíme na 2 cm kostičky spolu s uvařeným pleckem. |
6 | Umleté kůže, pokrájené maso, utřený česnek, cibuli, majoránku a ocet vložíme do hrnce, zalijeme přecezeným vývarem z nožiček a vaříme, až je vývar zredukovaný. Poté plníme do nohavic na tlačenku, pevně povážeme a dáme vychladit. |
7 | Tlačenky během chlazení průběžně otáčíme, aby maso nekleslo k jedné straně. |
8 | Druhý den můžeme podávat. |