Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64480
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

3 ks Bobkový list
5 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1,5 kávová lžička Majoránka
3 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřová plec
2 kg Vepřové koleno
2 ks Vepřové nožičky
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,456 kcal
Kilojoule 6 093kJ
1% Sacharidy 3 g
145% Tuky 109 g
31% Sodík 626 mg
200% Bílkoviny 112 g

Tlačenka postup přípravy receptu:

1

Budeme potřebovat 2 nohavice na tlačenku.

2

Všechno maso očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme s 0,5 lžičkou soli.

3

Do hrnce vložíme plecko, zalijeme 0,5 l vody a vaříme doměkka. Poté necháme ve vývaru vychladnout.

4

Koleno a nožičky vložíme do tlakového hrnce, přilijeme 1,5 l vody, přidáme koření, vyjma majoránky a sůl a zhruba 40 minut vaříme. Poté zkusíme, zda je maso měkké a necháme ve vývaru zchladnout.

5

Kůži z kolene a nožiček umeleme najemno. Maso z kolene obereme a nakrájíme na 2 cm kostičky spolu s uvařeným pleckem.

6

Umleté kůže, pokrájené maso, utřený česnek, cibuli, majoránku a ocet vložíme do hrnce, zalijeme přecezeným vývarem z nožiček a vaříme, až je vývar zredukovaný. Poté plníme do nohavic na tlačenku, pevně povážeme a dáme vychladit.

7

Tlačenky během chlazení průběžně otáčíme, aby maso nekleslo k jedné straně.

8

Druhý den můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept