Jednoduchý recept

Ovocná vařená dřeň – přírodní příchuť do dezertů

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64482
Kategorie: Sladké omáčky

Ingredience

110 g Cukr krupice
150 g Jahody lesní
250 g Maliny

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 64 kcal
Kilojoule 269kJ
4% Sacharidy 16 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
1% Bílkoviny 0 g

Ovocná vařená dřeň – přírodní příchuť do dezertů postup přípravy receptu:

1

Omyté maliny a lesní jahody rozmačkáme vidličkou v míse, dáme je do kastrólku, zasypeme cukrem a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme je při mírné teplotě do 10 minut, jen jak se rozvaří, cukr se rozpustí a začnou probublávat. Poté ovoce dstavíme z plotny, přes jemné síto je propasírujeme.

2

Vychladlou dřeň použijeme hned na dochucení (nebo jako součást) různých dezertů. Pokud ji hned nespotřebujeme, dáme ji do kelímku, uzavřeme a dáme do chladničky. V chladu vydrží minimálně týden, jinak můžeme dřeň zamrazit.

Poznámka

Dřeň můžeme uvařit z jakéhokoliv ovoce, podle chuti můžeme přidat do ovoce citrónovou šťávu. Pevnější ovoce vaříme o několik minut déle. Použití ovocné dřeně: na pokapání dezertů, pudinků, zmrzlin, košíčků s krémem, zákusků apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept