Fialkové cupcakes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fialkové cupcakes
Fialkové cupcakes
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64483 |
Kategorie: | Cupcake |
Ingredience
Voňavé bylinkové mléko | |
---|---|
2 polévková lžíce | Fialky |
100 ml | Mléko plnotučné |
Těsto | |
250 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl mořská |
4 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
650 g | Cukr moučkový |
300 g | Máslo čerstvé |
Na dochucení a ozdobení | |
1 hrst | Fialky |
120 g | Naše bio - Extra džem malinový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 13,7mg |
Vláknina | 656,3mg |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Soda jedlá, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sůl mořská, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fialky, Kypřící prášek do pečiva, Fialky, Naše bio - Extra džem malinový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fialkové cupcakes postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si voňavé bylinkové mléko: do kastrólku nalijeme 100ml mléka a dáme ho vařit. Omyté fialky vložíme do mléka. Mléko pomalu vaříme asi 1-2 minuty. Poté mléko odstavíme z plotny, kastrólek zakryjeme a necháme ho zcela vychladnout, pak fialkové mléko scedíme. |
2 | Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si 2 formy pro 12kusů mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. |
3 | Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku, přimícháme špetku soli, kypřící prášek, jedlou sodu, 40ml fialkové mléko a cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí, přibližně 1-2 minuty. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. |
4 | Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3. |
5 | Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout. |
6 | Připravíme si krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky nalijeme 40ml fialkového mléka. |
7 | V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání (3-5 minut) budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích voňavé mléko. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, do středu košíčků si tenkou hůlkou uděláme otvory, naplníme je malinovým džemem, nazdobíme krémem, živými květy fialek a podáváme. Dobrou chuť. |