Hovězí plátky s hořčicí a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky s hořčicí a smetanou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6449 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Hovězí maso zadní |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý celý |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 138,7mg |
Draslík | 240,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky s hořčicí a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Plátky omytého masa naklepeme a protáhneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme, opečeme na části oleje a udusíme na cibuli ve vývaru. |
2 | Ke konci dušení zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou. Po povaření přilijeme hořčici rozmíchanou v trošce vody. |
3 | Podáváme s rýží nebo s knedlíkem. |