Recept

Košíčky s pistáciemi a růžovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64491
Kategorie: Cupcake

Ingredience

Okvětní lístky z růže
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Růžová voda
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 špetka Ztužovač šlehačky
Těsto
250 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
250 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
0 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Pistácie
1 polévková lžíce Růžová voda
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí
Růžový krém
675 g Cukr moučkový
300 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Růžová voda
0,3 kávová lžička Tresť vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 636kJ
14% Sacharidy 49 g
28% Tuky 21 g
2% Sodík 41 mg
6% Bílkoviny 3 g

Košíčky s pistáciemi a růžovým krémem postup přípravy receptu:

1

Růžové okvětní lístky – ozdobu na sladké dezerty si připravíme den předem. Z 1 vaječného bílku s 2 špetkami ztužovače na šlehačku vyšleháme sníh. Z čerstvé růže otrháme okvětní lístky, potřeme je pomocí malého štětce sněhem a opatrně je obalíme v prosátém moučkovém cukru. Rozložíme je na pečící papír a necháme do druhého dne zaschnout.

2

Druhý den před přípravou předehřejeme troubu na 170°C a připravíme si 2 formy po 12ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Vyloupeme a posekáme neslané pistácie.

3

Těsto: do mísy dáme 3/4 posekaných pistácii, přidáme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí.

4

Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka a 1 lžicí růžové vody.

5

Za stálého šlehání přidáme vanilku s mlékem a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.

6

Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.

7

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.

8

Připravíme si růžový krém: 670g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka si dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku růžové vody a směs promícháme.

9

V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích ochucené mléko. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku.s hubičkou na vytváření okvětních růžových lístků. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme je krémem, který si dáme do potravinářského sáčku s hubičkou na tvarování okvětních lístků růže. Několik košíčků posypeme ještě posekanými pistáciemi a podáváme pro dobrou chuť i potěchu očí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept