Rigatoni s uzeninou a parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s uzeninou a parmazánem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6450 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Špekáčky |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 199,9mg |
Draslík | 179,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 239,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Špekáčky, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s uzeninou a parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme olej a doměkka orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájenou uzeninu a na plátky nakrájené žampiony a podusíme. |
2 | Poté za stálého míchání podlijeme vínem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a vaříme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
4 | Vrátíme je zpět do hrnce. Smícháme je s uzeninou a žampiony. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, polovinou nastrouhaného parmazánu, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. |
5 | Promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme. |
Poznámka
Uzenka je italská specialita, lze nahradit měkkou klobásou nebo salámem