Recept

Citrónové cupcakes s medovo-koňakovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64506

Ingredience

Těsto
2 polévková lžíce Citrónová kůra
3 polévková lžíce Citrónová šťáva
250 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
245 g Mouka pšeničná hladká T 650
270 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vanilkový lusk
5 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Medový krém
85 ml Citrónová šťáva
675 g Cukr moučkový
55 ml Martell cognac
2 polévková lžíce Med včelí
300 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
Koňakový sirup
75 ml Citrónová kůra
100 g Cukr krupice
12 ml Martell cognac
2 polévková lžíce Med včelí
0,5 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 466kJ
30% Sacharidy 107 g
56% Tuky 42 g
5% Sodík 107 mg
10% Bílkoviny 6 g

Citrónové cupcakes s medovo-koňakovým krémem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 12ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Chemicky neošetřené citróny omyjeme, nastrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Kousek zázvoru oloupeme.

2

Těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou, skořicí, mletým zázvorem a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí.

3

Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka.

4

Za stálého šlehání přidáme citrónovou šťávu a kůru, vanilku s mlékem a šleháme dalších 60 sekund do doby, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Těstem naplníme košíčky do 2/3.

5

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.

6

Připravíme si medový krém: moučkový cukr prosijeme do mísy. V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr, vanilkový extrakt, med, citrónovou šťávu a koňak. Směs šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný.

7

Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou hubočkou a naneseme ho na vychladlé těsto v košíčkách a do krému si uděláme malou jamku.

8

Připravíme si koňakový sirup: do kastrólku dáme krupicový cukr, med, koňak, citrónovou kůru a kousek zázvoru. Vše promícháme a při střední teplotě necháme cukr rozpustit. Sirup vaříme asi 5 minut, musí získat pouze průhlednou konzistenci. Pak vyjmeme kousek zázvoru. Sirupem pokapeme připravené cucakes tak, aby sirup zůstal v utvořené jamce krému a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept