Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64507
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

45 g Cukr krupice
21 g Droždí
500 ml Mléko polotučné
370 g Mouka polohrubá
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
3 polévková lžíce Cukr krupice
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,045 kcal
Kilojoule 4 372kJ
40% Sacharidy 143 g
57% Tuky 43 g
13% Sodík 269 mg
44% Bílkoviny 25 g

Béleše postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouky (necháme si asi 2 lžíce na vál), po okraji mísy vsypeme sůl. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci vlažného mléka, lehce promícháme a necháme droždí vzejít. Poté přilijeme olej, přidáme zbylé mléko, rozšlehané vejce a cukr. Dobře promícháme a vypracujeme hladké řidší těsto, které pod utěrkou necháme kynout.

2

Z vykynutého těsta lžící na vál tvoříme menší bochánky a ještě dáme chvíli kynout.

3

Z vykynutých bochánků oběma rukama od středu ke krajům tvarujeme placky, které pečeme na suché rozpálené plotýnce z obou stran dozlatova.

4

Hotové, ještě horké, potíráme rozpuštěným máslem a sypeme cukrem smíchaným se skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept