Recept

Malinové dortíky s kokosovou čepičkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64511
Kategorie: Cupcake

Ingredience

Těsto
250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
120 g Kokos - mletý (Kopra)
1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
4 polévková lžíce Maliny
250 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí
Máslový krém
650 g Cukr moučkový
50 ml Kokosová smetana
300 g Máslo čerstvé
Na ozdobení
6 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
24 ks Maliny

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 858kJ
13% Sacharidy 48 g
37% Tuky 27 g
1% Sodík 26 mg
6% Bílkoviny 3 g

Malinové dortíky s kokosovou čepičkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Kokos nasypeme na teflonovou rozehřátou pánev a přibližně 5 minut ho promícháváme, až se trochu opraží.

2

Omyté maliny rozmačkáme vidličkou v míse, dáme je do kastrólku, zasypeme cukrem a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme je při mírné teplotě do 10 minut, jen jak se rozvaří a cukr se rozpustí. Jakmile začnou probublávat, ovoce dostavíme z plotny, pak je přes jemné síto propasírujeme.

3

Těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí. Pak přimícháme kokos a znovu vše prošleháme.

4

Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka. Za stálého šlehání přidáme vanilku s mlékem a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kašičku z malin tak, aby vytvořila mramorování. Těstem naplníme košíčky do 2/3.

5

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.

6

Připravíme si máslový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích kokosovou smetanu. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku, košíčky nazdobíme krémem, posypeme je hustě strouhaným kokosem a středy košíčků ozdobíme malinami. Malé dortíky dáme na mísu a servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept