Recept

Klasický britský letní pudink

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64514

Ingredience

225 g Borůvky
400 g Chléb toastový
140 g Cukr třtinový
400 g Jahody zahradní
300 g Maliny
100 g Rybíz černý
200 g Šlehačka Pařížská

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
23% Sacharidy 83 g
15% Tuky 11 g
21% Sodík 416 mg
20% Bílkoviny 11 g

Klasický britský letní pudink postup přípravy receptu:

1

Ovoce omyjeme a spolu s cukrem a třemi lžícemi vody zahřejeme a pět minut povaříme. Šťávu slijeme do mísy, ochutnáme, a je-li třeba, přisladíme.

2

Toastový chléb nakrájíme na 1 cm tlusté plátky a vyložíme jím pečící formu – srnčí hřbet nebo formu na biskupský chlebíček. Chléb by měl tvořit celé okraje formy. Zalijem sirupem tak, aby všechny chleby byly namočené. Poté přidáme ovoce. Pudink ještě přiklopíme chlebem shora. Zabalíme do potravinářské fólie. Necháme přes noc v lednici.

3

Podáváme se šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept