Klasický britský letní pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasický britský letní pudink
Klasický britský letní pudink
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64514 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
225 g | Borůvky |
400 g | Chléb toastový |
140 g | Cukr třtinový |
400 g | Jahody zahradní |
300 g | Maliny |
100 g | Rybíz černý |
200 g | Šlehačka Pařížská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 33,3mg |
Draslík | 439,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 83,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 117,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Chléb toastový, Cukr třtinový, Jahody zahradní, Maliny, Rybíz černý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šlehačka Pařížská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klasický britský letní pudink postup přípravy receptu:
1 | Ovoce omyjeme a spolu s cukrem a třemi lžícemi vody zahřejeme a pět minut povaříme. Šťávu slijeme do mísy, ochutnáme, a je-li třeba, přisladíme. |
2 | Toastový chléb nakrájíme na 1 cm tlusté plátky a vyložíme jím pečící formu – srnčí hřbet nebo formu na biskupský chlebíček. Chléb by měl tvořit celé okraje formy. Zalijem sirupem tak, aby všechny chleby byly namočené. Poté přidáme ovoce. Pudink ještě přiklopíme chlebem shora. Zabalíme do potravinářské fólie. Necháme přes noc v lednici. |
3 | Podáváme se šlehačkou. |