Bylinková vinná klobása - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková vinná klobása
Bylinková vinná klobása
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64515 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Dijonská hořčice |
800 g | Klobása vinná |
300 ml | Mléko polotučné |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
7 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
8 ks | Šalvěj čerstvá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 191,5mg |
Draslík | 235,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 914,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása vinná, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dijonská hořčice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková vinná klobása postup přípravy receptu:
1 | Mouku, vejce, mléko, pepř a hořčici rozmixujeme v mixéru dohladka a necháme 30 minut odpočívat. |
2 | Připravíme si pečící plech o velikosti 30x23 cm a 7,5 cm hluboký. Potřeme ho olejem. Dáme do trouby na 240 °C. Až je horký dáme na něj osm kousků vinné klobásy a pečeme 5 minut. |
3 | Přidáme těstíčko, posypeme nasekanými bylinkami a pečeme 25 minut – neotvírejte troubu! |
4 | Poté podáváme. |
Poznámka
PŘEDEHŘÁTÍ PLECHU ZPŮSOBÍ TO, ŽE SE NA NĚJ KLOBÁSY NEPŘILEPÍ.