Jednoduchý recept

Fettuccine se žampiony a fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6452

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
250 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
35 g Rajčata sušená sterilovaná
315 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 hrst Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
280 g Těstoviny Fettuccine
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
125 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 885 kcal
Kilojoule 3 702kJ
19% Sacharidy 68 g
75% Tuky 57 g
29% Sodík 574 mg
47% Bílkoviny 26 g

Fettuccine se žampiony a fazolkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a uchováváme teplé.

2

Mezitím z fazolových lusků odkrojíme konce a nakrájíme podélně na nudličky. Nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozpáleném oleji. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání krátce cca 1min podusíme. Poté zalijeme vínem, smetanou a vývarem. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku asi 10min zvolna povaříme.

3

Vejce rozšleháme s trochou horké omáčky, za stálého míchání vlijeme do omáčky, přidáme fazolky, nakrájenou bazalku, opražené piniové oříšky, na nudličky nakrájená rajčata a prohřejeme.

4

Ochutíme solí a pepřem a poté omáčku nalijeme na těstoviny. Promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu, případně čerstvými bylinkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept