Cupcaces se sýrovým krémem a borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cupcaces se sýrovým krémem a borůvkami
Cupcaces se sýrovým krémem a borůvkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64524 |
Kategorie: | Cupcake |
Ingredience
Borůvková kaše | |
---|---|
450 g | Borůvky |
110 g | Cukr krupice |
Sušenkový základ do košíčku | |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Rum |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
175 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
Těsto | |
1 polévková lžíce | Citrónová kůra |
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
250 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
270 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 ks | Vejce slepičí |
Krém sýrový | |
840 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl mořská |
250 g | Sýr Lučina - termizovaný |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 29,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 57,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Rum, Sirup javorový, Cukr krupice, Soda jedlá, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sušenky BeBe světlé jemné, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sůl mořská, Sýr Lučina - termizovaný, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová kůra, Citrónová šťáva, Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cupcaces se sýrovým krémem a borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyté a okapané borůvky rozmačkáme s cukrem na kaši, dáme je do kastólku a pomalu je vaříme asi 5-7 minut. Teplé rozvařené borůvky přes sítko propasírujeme a necháme vychladnout. |
2 | Máslové sušenky dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozdrtíme najemno. Dáme je do mísy, pokapeme je javorovým sirupem, rumem, rozehřátým máslem a dobře vše promícháme. Do každého košíčku dáme po 1 lžíci sušenkového základu. Omytý citrón osušíme a jemně nastrouháme, pak z citrónu vymačkáme do skleničky šťávu. |
3 | Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, citrónovou kůru a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí. |
4 | Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka. |
5 | Za stálého šlehání přidáme vanilku s mlékem a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. |
6 | Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3. |
7 | Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. |
8 | Připravíme si krém z čerstvé Lučiny a smetany: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr. Do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka, čerstvou Lučinu, smetanu, špetku soli, ručním elektrickým šlehačem směs šleháme asi 1-2 minuty do doby, až se vše krásně spojí. Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr. (Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný. Vložíme ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou hubičkou. |
9 | Do středu vychladlých košíčků hůlkou uděláme důlek. Borůvkovou kaši si dáme do sáčku s tenkou hubičkou a vytvořené důlky naplníme borůvkovou kaší. Pak košíšky ozdobíme krémem, na krém kápneme trošku borůvkové kaše, kterou párátkem rozmícháme s krémem. Působí to ozdobně. Košíčky poklademe na tác a můžeme podávat. Dobrou chuť. |