Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 66 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64529
Kategorie: Cupcake

Ingredience

Mátové mléko do těsta i krému
1 polévková lžíce Máta
70 ml Mléko plnotučné
Mátové lístky na ozdobu
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 hrst Máta
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 špetka Ztužovač šlehačky
Těsto
250 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
4 polévková lžíce Limetková kůra
1,5 polévková lžíce Limetková šťáva
275 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí
Máslovo-rumový krém
675 g Cukr moučka
300 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Rum
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 171kJ
6% Sacharidy 20 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 28 mg
5% Bílkoviny 3 g

Mátové cupcakes postup přípravy receptu:

1

Den předem si připravíme mátové lístky na ozdobu: z 1 vaječného bílku s 2 špetkami ztužovače na šlehačku si vyšleháme sníh. Mátové lístky omyjeme, osušíme, potřeme je pomocí malého štětce sněhem a opatrně je obalíme v prosátém moučkovém cukru. Rozložíme je na pečící papír a necháme je do druhého dne zashnout.

2

Do kastrólku si nalijeme 70ml mléka a dáme ho vařit. Vložíme do něj omyté lístky máty. Mléko pomalu vaříme asi 1 minutu. Mléko odstavíme z plotny, kastrólek zakryjeme a necháme mléko zcela vychladnout. Poté ho scedíme do čisté sklenice a uzavřeme.

3

Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyté limetky osušíme, nastrouháme z nich jemně kůru a vymačkáme ze všech šťávu.

4

Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, všechnu limetkovou kůru, 1.5 lžíce limetkové šťávy a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí.

5

Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka. Za stálého šlehání přidáme vanilku s 3 lžícemi mátového mléka a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Těstem naplníme košíčky do 2/3.

6

Připravíme si máslovo-rumový krém: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr. Do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka, 2 lžíce mátového mléka a 3 lžíce rumu. Ručním elektrickým šlehačem směs šleháme asi 1-2 minuty do doby, až se vše krásně spojí. Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr. (Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný.

7

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.

8

Krém vložíme ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou hubičkou. Košíčky ozdobíme krémem a do krému zapíchneme mátové lístky. Košíčky dáme na mísu a servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept