Recept

Kuřecí perkelt se smetanou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6453

Ingredience

100 g Cibule
1 ks Kuře
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Rajčata
0,1 l Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,155 kcal
Kilojoule 4 834kJ
2% Sacharidy 8 g
116% Tuky 87 g
25% Sodík 494 mg
144% Bílkoviny 81 g

Kuřecí perkelt se smetanou postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme a rozdělíme na porce. Osolíme a krátce opečeme na zpěněné cibuli. Přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme asi 30 minut.

2

Potom přidáme rajčata, česnek, rajčatový protlak a dodusíme. Měkké maso vyjmeme a šťávu prolisujeme.

3

Pokrm podáváme na talíři přelitý šťávou, ozdobený plátkem rajčete a kopečkem osolené šlehačky. Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept