Kuřecí perkelt se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí perkelt se smetanou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6453 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
1 ks | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Rajčata |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 371,1mg |
Draslík | 910,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí perkelt se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme a rozdělíme na porce. Osolíme a krátce opečeme na zpěněné cibuli. Přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme asi 30 minut. |
2 | Potom přidáme rajčata, česnek, rajčatový protlak a dodusíme. Měkké maso vyjmeme a šťávu prolisujeme. |
3 | Pokrm podáváme na talíři přelitý šťávou, ozdobený plátkem rajčete a kopečkem osolené šlehačky. Vhodnou přílohou je rýže. |