Recept

Cupcakes s bonbóny Marshmallows máčené v ganache

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 61 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64533
Kategorie: Cupcake

Ingredience

Těsto
250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao - prášek
270 g Máslo čerstvé
80 ml Mléko - podmáslí
240 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
1,5 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
24 ks Marshmallows
Ganache - poleva
200 g Čokoláda 70% kakao
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 098kJ
6% Sacharidy 22 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 45 mg
6% Bílkoviny 4 g

Cupcakes s bonbóny Marshmallows máčené v ganache postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Můžeme použít 2 formy pro 12kusů mufin. 24ks bonbónů Marshmallows napíchneme na špejle.

2

Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku a přimícháme do ní kakao, pomerančovou kůru, nastrouhané ořechy, všechna vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, kypřící prášek a cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí, přibližně 1-2 minuty.

3

Za stálého šlehání přidáme podmáslí. Vše Šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.

4

Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.

5

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout.

6

Mezitím si připravíme čokoládovou polevu - ganache. Do jedné misky si nalámeme kvalitní hořkou čokoládu. Smetanu v rendlíku při střední teplotě přivedeme k varu, vložíme do ní vanilkový lusk a hned jak začne probublávat, lusk odstaraníme. Smetanu okamžitě nalijeme na nalámenou čokoládu a po 60 sekundách, jakmile se čokoláda rozpustí, zlehka vše vymícháme do hladké polevy. Celé napíchnuté bonbóny namočíme do polevy a hned je klademe na upečené košíčky. Kdy poleva zatuhne, košíčky dáme na mísu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept