Jednoduchý recept

Fettuccine s uzeným sýrem a salámem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6454
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 plátek Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
375 ml Mléko polotučné
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata sušená sterilovaná
150 g Salám Turistický trvanlivý
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Eidam uzený 45%
50 g Sýr Parmezán
375 g Těstoviny Fettuccine
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 277kJ
23% Sacharidy 84 g
46% Tuky 35 g
28% Sodík 565 mg
62% Bílkoviny 35 g

Fettuccine s uzeným sýrem a salámem postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím slijeme ze sušených rajčat olej a odložíme si ho stranou. Rajčata nakrájíme na nudličky.

3

Olej z rajčat v rendlíku zahřejeme a orestujeme na něm na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme najemno nakrájený česnek, krátce osmahneme, vmícháme rajčata, nakrájenou slaninu a salám a cca 2-3min podusíme.

4

Do směsi vmícháme mouku, rajčatový protlak a dusíme ještě minutu. Poté za stálého míchání přiléváme kondenzované mléko, omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme, vmícháme nastruhaný sýr, kajenský pepř, nasekanou petrželku a pepř. Dochutíme solí a zvolna provaříme dokud se sýr neroztaví.

5

Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept