Fettuccine s uzeným sýrem a salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine s uzeným sýrem a salámem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6454 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 plátek | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
375 ml | Mléko polotučné |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata sušená sterilovaná |
150 g | Salám Turistický trvanlivý |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam uzený 45% |
50 g | Sýr Parmezán |
375 g | Těstoviny Fettuccine |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 18,4mg |
Draslík | 860,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 762,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Pepř cayenský, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Salám Turistický trvanlivý, Sýr Eidam uzený 45%, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine s uzeným sýrem a salámem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím slijeme ze sušených rajčat olej a odložíme si ho stranou. Rajčata nakrájíme na nudličky. |
3 | Olej z rajčat v rendlíku zahřejeme a orestujeme na něm na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme najemno nakrájený česnek, krátce osmahneme, vmícháme rajčata, nakrájenou slaninu a salám a cca 2-3min podusíme. |
4 | Do směsi vmícháme mouku, rajčatový protlak a dusíme ještě minutu. Poté za stálého míchání přiléváme kondenzované mléko, omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme, vmícháme nastruhaný sýr, kajenský pepř, nasekanou petrželku a pepř. Dochutíme solí a zvolna provaříme dokud se sýr neroztaví. |
5 | Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme. |