Recept

Cupcake s vůní čaje a koření

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 66 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64542
Kategorie: Cupcake

Ingredience

Těsto
250 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
0,5 kávová lžička Kardamom mletý
0,5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
250 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Ochucené čajové mléko s kořením
3 polévková lžíce čaj indický sypaný
1 špetka Hřebíček mletý
200 ml Mléko plnotučné
2 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Zázvor mletý
Základ krému
675 g Cukr moučka
300 g Máslo čerstvé
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr skořicový

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 134kJ
6% Sacharidy 20 g
27% Tuky 20 g
1% Sodík 25 mg
5% Bílkoviny 3 g

Cupcake s vůní čaje a koření postup přípravy receptu:

1

Do kastrólku si nalijeme 200ml mléka a dáme ho vařit. Vložíme do něj 3 lžičky silného indického čaje, 1 lžičku mleté skořice, 2 špetky muškátového oříšku a po špetce mletého zázvoru a hřebíčku. Mléko pomalu vaříme asi 1-2 minuty. Poté mléko odstavíme z plotny, kastrólek zakryjeme a necháme ho zcela vychladnout. Pak ho scedíme.

2

Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky.

3

Těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, s mletou skořicí, s mletým kardamomem, s jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí.

4

Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi kořeněného čajového mléka.

5

Za stálého šlehání přidáme 3 lžíce scezeného čajového mléka s kořením a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.

6

Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.

7

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.

8

Připravíme vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy.

9

V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích zbytek scezeného čajového mléka s kořením. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem a podáváme, posypeme jemným skořicovým cukrem a servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept