Rybí koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí koláč
Rybí koláč
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
400 g | Makrela uzená |
100 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
7 g | Muškátový oříšek |
7 g | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
7 g | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
400 g | Treska filety |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 378,5mg |
Draslík | 677,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 608,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 961,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hřebíček, Makrela uzená, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí koláč postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Petrželku nasekáme na jemno. Čedar nastrouháme. |
2 | Brambory oloupeme a nakrájíme. Uvaříme doměkka. |
3 | Do hrnce dáme rybí maso nakrájené na kousky, zalijeme 500 ml mlékem, přidáme cibuli, hřebíček a bobkový list. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 8 minut. Poté rybu vylovíme děrovanou naběračkou a dáme do zapékací mísy. |
4 | Vejce uvaříme na tvrdo. Nakrájíme je na čtvrtky a naskládáme je na rybu. Posypeme petrželkou. |
5 | Nyní si připravíme omáčku – máslo rozpustíme na pánvi, přidáme mouku a minutu opékáme. Sundáme z ohně a zalijeme zbylým mlékem. Pokud je potřeba, přidáme další mléko. Chceme získat hladkou, tekutou omáčku. Osolíme a opepříme ji, přidáme muškátový oříšek. Tuto omáčku nalijeme na rybu. |
6 | Brambory rozmixujeme s trochou mléka na kaši. Dáme to opět na rybu. Ozdobíme vidličkou a pečeme 20 minut na 200 °C. Poté posypeme čedarem a pečeme ještě 10 minut. |
Poznámka
Voda na vaření brambor - podle potřeby. Chutné a jednoduché – rybí koláč pro každého.