Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64544
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Brambory
1 ks Cibule
4 ks Hřebíček
400 g Makrela uzená
100 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
7 g Muškátový oříšek
7 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
7 g Sůl
50 g Sýr Čedar
400 g Treska filety
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 163kJ
7% Sacharidy 25 g
73% Tuky 55 g
46% Sodík 927 mg
74% Bílkoviny 42 g

Rybí koláč postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Petrželku nasekáme na jemno. Čedar nastrouháme.

2

Brambory oloupeme a nakrájíme. Uvaříme doměkka.

3

Do hrnce dáme rybí maso nakrájené na kousky, zalijeme 500 ml mlékem, přidáme cibuli, hřebíček a bobkový list. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 8 minut. Poté rybu vylovíme děrovanou naběračkou a dáme do zapékací mísy.

4

Vejce uvaříme na tvrdo. Nakrájíme je na čtvrtky a naskládáme je na rybu. Posypeme petrželkou.

5

Nyní si připravíme omáčku – máslo rozpustíme na pánvi, přidáme mouku a minutu opékáme. Sundáme z ohně a zalijeme zbylým mlékem. Pokud je potřeba, přidáme další mléko. Chceme získat hladkou, tekutou omáčku. Osolíme a opepříme ji, přidáme muškátový oříšek. Tuto omáčku nalijeme na rybu.

6

Brambory rozmixujeme s trochou mléka na kaši. Dáme to opět na rybu. Ozdobíme vidličkou a pečeme 20 minut na 200 °C. Poté posypeme čedarem a pečeme ještě 10 minut.

Poznámka

Voda na vaření brambor - podle potřeby. Chutné a jednoduché – rybí koláč pro každého.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept