Krevety v pivním těstíčku II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v pivním těstíčku II
Krevety v pivním těstíčku II
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ks | Krevety tygří |
85 g | Mouka kukuřičná |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej slunečnicový |
7 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml | Sodovka |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 83,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 91,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sodovka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety v pivním těstíčku II postup přípravy receptu:
1 | Krevety oloupeme. |
2 | Ve woku si rozpálíme olej. |
3 | Obě mouky smícháme, osolíme a opepříme. Přidáme pivo, sodovku a vypracujeme hladké těsto. |
4 | Každou krevetu namočíme v tomto těstíčku a dáme do pánve. Ještě můžeme v pánvi zakápnout dalším těstíčkem. Opékáme dozlatova (měly by i plavat nahoře na oleji). |
5 | Osušíme je papírovou utěrkou a podáváme. |
Poznámka
Doplníme vhodným dipem a skrojky citronu.