Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64551
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na těsto
1 špetka Cukr krupice
30 g Droždí
80 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
Na náplň
1,5 kg Cibule
0,3 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunkový salám
4 ks Vejce slepičí
Na plechy
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
13% Sacharidy 48 g
43% Tuky 32 g
15% Sodík 309 mg
28% Bílkoviny 16 g

Cibulák postup přípravy receptu:

1

Plechy vytřeme máslem, troubu předehřejeme na 130 °C.

2

Mouku prosejeme do mísy, uděláme uprostřed důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přidáme cukr a necháme vykynout. Poté přilijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a sůl a dobře vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou necháme vykynout.

3

V mezičase najemno nakrájíme cibuli, salám nadrobno, vejce rozšleháme se smetanou, kmínem a solí.

4

Cibuli s masem usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva plechy, rozprostřeme rovnoměrně. Na těsto rozdělíme cibuli s masem a zalijeme rozšlehanými vejci. V předehřáté troubě pečeme asi 45 minut.

6

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept