Cibulák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulák
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64551 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
80 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
Na náplň | |
1,5 kg | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunkový salám |
4 ks | Vejce slepičí |
Na plechy | |
60 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 179,6mg |
Draslík | 414,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 147,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Šunkový salám, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cibulák postup přípravy receptu:
1 | Plechy vytřeme máslem, troubu předehřejeme na 130 °C. |
2 | Mouku prosejeme do mísy, uděláme uprostřed důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přidáme cukr a necháme vykynout. Poté přilijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a sůl a dobře vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou necháme vykynout. |
3 | V mezičase najemno nakrájíme cibuli, salám nadrobno, vejce rozšleháme se smetanou, kmínem a solí. |
4 | Cibuli s masem usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva plechy, rozprostřeme rovnoměrně. Na těsto rozdělíme cibuli s masem a zalijeme rozšlehanými vejci. V předehřáté troubě pečeme asi 45 minut. |
6 | Podáváme horké. |