Grissini - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grissini
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64552 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
7 g | Droždí sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Na potření a posypání | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mák - semena |
80 ml | Mléko polotučné |
0,5 polévková lžíce | Sůl hrubozrnná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 37,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Mák - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grissini postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | Do misky vlijeme 150 ml vlažné vody, přimícháme cukr a droždí a necháme asi 15 minut nabobtnat. |
3 | Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, zbylou vlažnou vodu, olej a nabobtnalé droždí. Vypracujeme hladké, pružné těsto, které pod utěrkou necháme vykynout. |
4 | Z vykynutého těsta uválíme „hady“ o průměru asi 1 cm a klademe na plech. Těsto potřeme mlékem, posypeme solí a mákem a necháme ještě asi 15 minut kynout. |
5 | Grissini pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, až těsto zezlátne. |
Grissini jsou skvělé, s těstem se výborně pracuje. Po vzoru Italů jsem z obdélníku těsta krájela pomocí cukrářské karty tyčky, které jsem ještě vytáhla na délku plechu. Práce jde rychle od ruky. Místo máku jsem sypala cibulovým semínkem - černuchou.