Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Grissini 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64552
Kategorie: Ostatní

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
7 g Droždí sušené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1,5 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Na potření a posypání
2 polévková lžíce Mák - semena
80 ml Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Sůl hrubozrnná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 515kJ
18% Sacharidy 64 g
7% Tuky 5 g
55% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g
Grissini
  • Grissini
  • 1
  • Grissini
  • 2
  • Grissini
  • 3
  • Vložit obrázek

Grissini postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

2

Do misky vlijeme 150 ml vlažné vody, přimícháme cukr a droždí a necháme asi 15 minut nabobtnat.

3

Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, zbylou vlažnou vodu, olej a nabobtnalé droždí. Vypracujeme hladké, pružné těsto, které pod utěrkou necháme vykynout.

4

Z vykynutého těsta uválíme „hady“ o průměru asi 1 cm a klademe na plech. Těsto potřeme mlékem, posypeme solí a mákem a necháme ještě asi 15 minut kynout.

5

Grissini pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, až těsto zezlátne.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Grissini
Grissini jsou skvělé, s těstem se výborně pracuje. Po vzoru Italů jsem z obdélníku těsta krájela pomocí cukrářské karty tyčky, které jsem ještě vytáhla na délku plechu. Práce jde rychle od ruky. Místo máku jsem sypala cibulovým semínkem - černuchou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept