Citronový syllabub II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový syllabub II
Jednoduchý recept
Citronový syllabub II
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64558 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Cukr třtinový |
4 polévková lžíce | Mandle |
280 g | Smetana 33% (šlehačka) |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 744kJ
6% Sacharidy 22 g
46% Tuky 35 g
0% Sodík 5 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 216,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 7,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Mandle, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový syllabub II postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vyšleháme dotuha spolu s cukrem. Vmícháme víno, citronovou šťávu a kůru. |
2 | Směs rozdělíme do sklenic, posypeme mandlemi (použijeme buď plátky nebo si je nahrubo nadrtíme). |