Pečená podzimní zelenina se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená podzimní zelenina se sýrem
Pečená podzimní zelenina se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64559 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Cuketa |
600 g | dýně máslová |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
7 g | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 63,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 158,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Ocet vinný, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená podzimní zelenina se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Dýni zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na kostky o velikosti sousta. |
2 | Cibuli přepůlíme a pak rozčtvrtíme. K cibuli přidáme dýni, zakápneme pěti lžícemi oleje a promícháme. Přidáme i nasekané listy šalvěje. Osolíme, opepříme a pečeme 20 minut na 180 °C. |
3 | Poté přidáme nakrájenou cuketu a pečeme dalších 10 minut. |
4 | Poté zastříkneme octem a posypeme sýrem (ještě horké). Až sýr trochu roztaje, můžeme podávat. |