Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 6456
Kategorie: Přílohy

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 877kJ
10% Sacharidy 34 g
5% Tuky 4 g
4% Sodík 78 mg
15% Bílkoviny 8 g

Hrnečkový knedlík postup přípravy receptu:

1

Mouku prosijeme, osolíme, přidáme žloutek, mléko a zpracujeme v řídké těsto.

2

Do těsta zamícháme na kostky nakrájenou žemli a sníh ušlehaný z bílků. Vlijeme do 3 dobře vymaštěných šálků.

3

Hrnečky postavíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem a kastrol přikryjeme pokličkou. Vaříme asi 25 minut.

4

Hotový knedlík uvolníme od stěn, vyklopíme a nakrájíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept