Pečené jehněčí s křupavou strouhankou z jarních bylinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené jehněčí s křupavou strouhankou z jarních bylinek
Pečené jehněčí s křupavou strouhankou z jarních bylinek
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64561 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Ančovička - filety |
4 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
3 kg | Jehněčí kýta |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 273,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 77,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bobkový list, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Citrony, Jehněčí kýta, Rozmarýn čerstvý, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené jehněčí s křupavou strouhankou z jarních bylinek postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme je na velikost sousta. |
2 | Smícháme nasekaný rozmarýn a zastříkeneme olivovým olejem a přidáme tři stroužky česneku. |
3 | Ostrým nožem nařízneme na jehněčí kýtě několik zářezů a vetřeme do nich bylinkovou směs. |
4 | Poté dáme jehněčí maso, mrkev, cibuli a bobkový list do pekáče, podlijeme vínem a pečeme 2 hodiny 15 minut na 160 °C. Poté zabalíme do alobalu a necháme 45 minut odpočívat. |
5 | Mezitím slijeme výpek z jehněčího masa – ale bez zeleniny a bobkového listu. Vmícháme mouku a vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
6 | Chléb natrháme na kousky, smícháme ho s kousky česneku, citronovou šťávou a kůrou, tymiánem, petrželkou a ančovičkami. Rozmixujeme to co nejvíc to půjde. Pečeme 10-15 minut na 220 °C. |
7 | Jehněčí maso podáváme nakrájené, přelité omáčkou a posypané bylinkovou strouhankou. |