Brusinkový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinkový závin
Brusinkový závin
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64562 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
175 g | Brusinky |
1 kávová lžička | Budget Kypřící prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Cukr moučka |
85 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Marmeláda brusinková |
175 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pomeranče |
140 g | Tuk ztužený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 104,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 92,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cukr třtinový, Pomeranče, Tuk ztužený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda brusinková, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Budget Kypřící prášek do pečiva, Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brusinkový závin postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme náplň – ohřejeme brusinky s moučkovým cukrem. Vaříme až se ze směsi stane džem. Poté odstavíme a vmícháme brusinkovou marmeládu. Necháme vychladit. |
2 | Nyní si připravíme těsto – smícháme mouku, prášek do pečiva, povolený tuk, třtinový cukr a pomerančovou kůru. Zalijeme mlékem a vypracujeme tuhé těsto. To vyválíme na obdélník o hranách 22 x 25 cm. |
3 | Těsto potřeme brusinkovou směsí – necháme 2 cm okraje. Zarolujeme (okraje potřeme vodou, aby se slepily). |
4 | Vaříme na páře zabalené v pečícím papíru nebo sáčku asi 75 minut. Před vybalením necháme odpočinout. |