Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Závin 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64563
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

250 g Máslo čerstvé
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
Na náplň
3 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Hrozinky
500 g Jablka
1 kávová lžička Skořice mletá
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,007 kcal
Kilojoule 4 213kJ
32% Sacharidy 114 g
73% Tuky 55 g
1% Sodík 23 mg
26% Bílkoviny 15 g
Závin
  • Závin
  • 1
  • Závin
  • 2
  • Vložit obrázek

Závin postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Mouku prosejeme do mísy, zapracujeme změklé máslo a pivo. Vypracujeme hladké těsto.

3

Z těsta vyválíme dvě placky, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Těsto zabalíme, vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Závin
Velmi dobré těsto na závin. Moc dobře se s ním pracuje. Při vyvalování se nelepí a ani netrhá. Doporučuji vyzkoušet. Jablek jsem použila o trochu více a vše ostatní dala dle chuti. Vajíčkem jsem už nepotírala. Každopádně palec nahoru. sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept