Roastbeef - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roastbeef
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64566 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Hořčice Dijonská |
400 g | Hovězí maso přední |
100 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Worchester čistě přírodní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 108,5mg |
Draslík | 446,2mg |
Vláknina | 88,3mg |
Vitamín A | 9,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 14,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Olej slunečnicový, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Worchester čistě přírodní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roastbeef postup přípravy receptu:
1 | Smícháme hořčici s olejem a worchesterskou omáčkou. Do směsi vložíme roštěnec a ze všech stran směsí obalíme. Necháme v chladničce přes noc marinovat. |
2 | Druhý den maso otřeme z marinády, osušíme, osolíme a opepříme. |
3 | Maso ze všech stran smažíme na rozpáleném sádle. Poté maso vložíme do pekáče, přelijeme výpekem ze smažení a v troubě předehřátí na 130 °C pečeme zhruba 30 minut. |
4 | Upečené maso necháme několik minut „vydechnout“, poté krájíme na tenké plátky a podáváme. |