Beefburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beefburger
Beefburger
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64568 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Kečup |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka tatarská |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
2 plátek | Zelí hlávkové bílé |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 82,1mg |
Draslík | 762,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 693,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beefburger postup přípravy receptu:
1 | Pekáč vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 140 °C. Rajče a okurku nakrájíme na plátky. Dva listy zelí opláchneme a necháme okapat. |
2 | Mleté maso v míse promícháme s vodou, přidáme jemně pokrájenou cibuli, sůl a pepř. |
3 | Z hmoty vytvarujeme dvě placičky, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran, až se maso zatáhne. Poté dáme placičky do pekáče, přelijeme výpekem, přidáme na každou placičku větvičku rozmarýnu a pečeme zhruba 10 – 12 minut. Před koncem pečení dáme do trouby rozpéct housky, nejlépe housky na hamburgry. |
4 | Housky podélně rozřízneme, spodní díl housky potřeme kečupem a tatarkou. Položíme na každou housku list zelí, poklademe zeleninou, dáme masovou placičku a přikryjeme druhou půlkou housky. |