Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64568
Kategorie: Burgery, sendviče

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Kečup
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka tatarská
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
2 plátek Zelí hlávkové bílé
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 396kJ
21% Sacharidy 74 g
18% Tuky 13 g
14% Sodík 285 mg
67% Bílkoviny 38 g

Beefburger postup přípravy receptu:

1

Pekáč vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 140 °C. Rajče a okurku nakrájíme na plátky. Dva listy zelí opláchneme a necháme okapat.

2

Mleté maso v míse promícháme s vodou, přidáme jemně pokrájenou cibuli, sůl a pepř.

3

Z hmoty vytvarujeme dvě placičky, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran, až se maso zatáhne. Poté dáme placičky do pekáče, přelijeme výpekem, přidáme na každou placičku větvičku rozmarýnu a pečeme zhruba 10 – 12 minut. Před koncem pečení dáme do trouby rozpéct housky, nejlépe housky na hamburgry.

4

Housky podélně rozřízneme, spodní díl housky potřeme kečupem a tatarkou. Položíme na každou housku list zelí, poklademe zeleninou, dáme masovou placičku a přikryjeme druhou půlkou housky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept