Bagety v semínkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagety v semínkách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Aleisa |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (63%) |
ID receptu: | 64569 |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
26 g | Droždí |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mouka žitná chlebová tmavá předměřická |
2 kávová lžička | Sůl |
410 ml | Voda pitná |
Směs semínek na krustu | |
3 polévková lžíce | Lněné semínko |
2 polévková lžíce | Mák - semena |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
3 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
Na podsypání válu | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 330,3mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 4,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Mák - semena, Sezam - semena, Slunečnice - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka žitná chlebová tmavá předměřická, Lněné semínko, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagety v semínkách postup přípravy receptu:
1 | Kynuté těsto vypracujeme pro nás běžným způsobem. Buď v domácí pekárně na program Těsto, kde suroviny vložíme v pořadí dle přiloženého návodu. Nebo vypracujeme klasicky, z trochy už odměřené vody, cukru, droždí a lžíce hladké mouky vytvoříme kvásek, přikryjeme utěrkou a po vykynutí hněteme se vším ostatním. Vodu použijeme vlažnou, droždí čerstvé v kostce, sůl a všechny mouky smícháme předem dohromady. Hotové těsto trošku poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. |
2 | Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý díl zpracujeme do bochánku a pak vyvalíme bagetu o délce cca 35 cm. Připravené bagety potřeme postupně po jedné ze všech stran vlažnou vodou a "oválíme" je ve směsi semínek. Přendáme je ještě i na vál a ještě jednou silněji vyvalíme a pomačkáme, abychom co jak nejvíce semínek zatlačili do těsta. |
3 | Připravené bagety uložíme na speciální plech určený k jejich pečení, zoubkovaným nožem mírně potřeným olejem je několikrát šikmým řezem nařízneme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. |
4 | Vykynuté bagety přestříkneme rozprašovačem vlažnou vodou, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme zhruba 25 minut. |
Poznámka
Tyto bagety neobsahují v těstě žádný tuk, jsou hlavně určeny ke konzumaci v den pečení. Po upečení jsou krásně křupavé po celém povrchu a použitím žitné mouky jsou zase chuťově jiné, než jen z mouky pšeničné. Formu, která se mi velmi osvědčila, mám z tohoto e-shopu. Bagety si zachovají svůj tvar a jsou celé krásně propečené a křupavé. http://www.vsenavareni.cz/forma-na-peceni-4-bagety-ibili