Recept

Knedlík v ubrousku kypřený sněhem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6457

Ingredience

0,5 l Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
120 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
160 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 966 kcal
Kilojoule 4 042kJ
35% Sacharidy 125 g
51% Tuky 38 g
14% Sodík 275 mg
52% Bílkoviny 29 g

Knedlík v ubrousku kypřený sněhem postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme se solí a se žloutky. Spojíme s moukou, přilijeme vlažné mléko a vyypracujeme hladké těsto.

2

Žemli nakrájíme na kostky, osmažíme a teplou ji zamícháme do těsta. Necháme asi 15 minut nabobtnat a přidáme sníh z bílků.

3

Z těsta vytvarujeme knedlík, zabalíme do plátěného ubrousku a uvaříme.

4

Podáváme k jemným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept