Jednoduchý recept

Marcipánový dort Eccles II

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64575
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

50 g Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
300 g Hrozinky
2 ks Jablka
500 g Křehké těsto na koláč quiche
100 g Marcipánová hmota surová
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 539kJ
28% Sacharidy 102 g
27% Tuky 21 g
21% Sodík 422 mg
16% Bílkoviny 9 g

Marcipánový dort Eccles II postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme a nastrouháme a smícháme s rozinkami. Marcipán také nastrouháme a spolu s cukrem (trochu si necháme na finální dekoraci), hřebíčkem a skořicí smícháme s jablkem.

2

Těsto rozdělíme na šest stejných kousků. Každý kousek rozdělíme na poloviny a vyválíme z něj dvě kulaté placky. Na polovinu placek rozdělíme náplň, potřeme je vejcem a přiklopíme druhou částí. Horní část nakrojíme nožem – stačí jen dva až tři zářezy a potřeme vejcem. Posypeme zbylým cukrem a pečeme 20-25 minut na 200 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept