Recept

Vídeňský knedlík v ubrousku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6458

Ingredience

0,4 l Mléko polotučné
75 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
450 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 394kJ
24% Sacharidy 86 g
22% Tuky 16 g
12% Sodík 235 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vídeňský knedlík v ubrousku postup přípravy receptu:

1

Zatvrdlou žemli nakrájíme na kostky, osmažíme, polijeme osoleným mlékem a necháme asi 15 minut nabobtnat.

2

Potom žemle poprášíme moukou, přidáme vejce a nasekanou petrželovou nať. Vše spojíme, aby žemle zůstaly celé.

3

Ze vzniklého těsta utvoříme dvě šišky, zabalíme je do mokrého ubrousku a vaříme asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept