Klobásky s jablečno-bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásky s jablečno-bramborovou kaší
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64585 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Bavorská grilovací klobása |
700 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jablka |
25 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 906,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 54,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bavorská grilovací klobása nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásky s jablečno-bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na plátky, brambory na kousky. Jablko oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. |
2 | Brambory uvaříme doměkka. |
3 | Na pánvi opékáme klobásky ze všech stran 15-20 minut. |
4 | Na polovině másla opečeme cibuli, poté přidáme vývar a mícháme po dobu 2 minut. Omáčku zahustíme hladkou moukou. |
5 | Na zbylém másle opečeme jablka doměkka. |
6 | Jablka smícháme s bramborami a rozmixujeme je. Spolu s klobáskami je rozdělíme na čtyři talíře. Doplníme cibulovou omáčkou a podáváme. |