Jednoduchý recept

Pomalu pečený rýžový pudink

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64592

Ingredience

85 g Cukr třtinový
450 ml Mléko plnotučné
7 g Muškátový oříšek
25 g Máslo čerstvé
280 g Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
100 g rýže zlatozrnná
220 g Šlehačka Pařížská

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 622kJ
10% Sacharidy 36 g
62% Tuky 46 g
0% Sodík 6 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pomalu pečený rýžový pudink postup přípravy receptu:

1

Mléko, smetanu i šlehačku smícháme a přidáme i rozkrojený vanilkový lusk. Přivedeme k varu, přidáme rýži a cukr a dobře promícháme. Vaříme 15 minut a poté vyjmeme vanilkový lusk a odstavíme.

2

Pekáček vymažeme máslem a přeneseme do něj rýži. Posypeme muškátovým oříškem, nahoru dáme zbytek másla a pečeme 60 minut na 160 °C.

Poznámka

K podávání se hodí čerstvé nebo zavařené ovoce nebo džem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept