Pomalu pečený rýžový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomalu pečený rýžový pudink
Pomalu pečený rýžový pudink
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64592 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
85 g | Cukr třtinový |
25 g | Máslo čerstvé |
450 ml | Mléko plnotučné |
7 g | Muškátový oříšek |
100 g | rýže zlatozrnná |
220 g | Šlehačka Pařížská |
280 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 150,8mg |
Draslík | 34,4mg |
Vláknina | 728,0mg |
Vitamín A | 1,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 891,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Muškátový oříšek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Šlehačka Pařížská, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomalu pečený rýžový pudink postup přípravy receptu:
1 | Mléko, smetanu i šlehačku smícháme a přidáme i rozkrojený vanilkový lusk. Přivedeme k varu, přidáme rýži a cukr a dobře promícháme. Vaříme 15 minut a poté vyjmeme vanilkový lusk a odstavíme. |
2 | Pekáček vymažeme máslem a přeneseme do něj rýži. Posypeme muškátovým oříškem, nahoru dáme zbytek másla a pečeme 60 minut na 160 °C. |
Poznámka
K podávání se hodí čerstvé nebo zavařené ovoce nebo džem.