Jednoduchý recept

Karibské hovězí karbanátky

  • Jamajka
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64597
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso mleté
500 g Křehké těsto na koláč quiche
2 kávová lžička Kurkuma
1 kávová lžička Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Rajčatové pyré
2 polévková lžíce Tabasco
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 506kJ
15% Sacharidy 55 g
42% Tuky 32 g
34% Sodík 686 mg
41% Bílkoviny 23 g

Karibské hovězí karbanátky postup přípravy receptu:

1

Česnek utřeme. Bramboru nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm.

2

Na oleji opékám cibuli nakrájenou na kostičky po dobu 5 minut, poté přidáme česnek a hovězí maso. Opékáme dohněda a přidáme brambory, polovinu kurkumy, rajčatové pyré, tymián a 200 ml vody. Dusíme 15 minut, poté ještě povaříme 5 minut bez poklice.

3

Přidáme tabasco a necháme zchládnout.

4

Těsto rozválíme na tenko a vykrajujeme obdélníky 6x15 cm. Mezi tyto obdélníky rozdělíme směs z mletého masa.

5

Zbylou kurkumu rozšleháme s vejcem, potřeme tím okraje obdélníků a slepíme je. Skládáme je na plech s pečícím papírem. Zvenku ještě potřeme vejcem a pečeme 20-25 minut na 220 °C.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept