Rybí vývar z Trinidadu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí vývar z Trinidadu
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64598 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Cukr muscovado |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rum |
200 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Sůl |
200 g | Treska filety |
30 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 744,2mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,0mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Rajčata, Rum, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr muscovado, Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí vývar z Trinidadu postup přípravy receptu:
1 | Z jedné limetky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, druhou si necháme k podávání. |
2 | Z obou citronů vymačkáme šťávu. |
3 | Cibuli nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na plátky. |
4 | Smícháme limetkovou a citronovou šťávu a kůru z limetky a nalijeme do do talíře dostatečně velkého tak, aby se na něj vešly ryby v jedné vrstvě. Poté ryby omočíme z obou stran. |
5 | Tymián utřeme v hmoždíři se solí a pepřem na pastu. Tou potřeme rybí filety. Přelijeme rumem a otočíme. Necháme hodinu marinovat. |
6 | Rýži basmati vaříme podle návodu. |
7 | Cibulové kroužky opékáme na oleji 4-5 minut. Poté přidáme koriandr, utřený česnek, rajčata a cukr a ještě 4 minuty opékáme. Přidáme i rybí filety – bez marinády. Poté zalijeme marinádou a přidáme 3 lžíce vody. 6-8 minut podusíme. |
8 | Podáváme s rýží a se skrojky limetky. |